Converse Star Player Ev Canvas Ox M Wit

8gmI2rNLEb
Converse Star Player Ev Canvas Ox M Wit
Meer weten?

Herensneakers van Converse, van textiel, met veters (6 veterogen) en een zool van gevulkaniseerd rubber. Ook al zijn ze misschien minder beroemd dan de Chuck Taylor, de Star Player zijn evengoed doortrokken van de Converse-stijl, zoals te zien is aan de zool met luchtblaasjes, de rubberen rand aan de voetbasis en de ster, symbool van het merk.

Meer weten Converse Star Player Ev Canvas Ox M Wit Converse Star Player Ev Canvas Ox M Wit Converse Star Player Ev Canvas Ox M Wit Converse Star Player Ev Canvas Ox M Wit Converse Star Player Ev Canvas Ox M Wit
Wallis CAMI VEST Blouse
Psycholoog Amsterdam Noord
Psycholoog Amsterdam Noord

Alexandra Dullaart

Psycholoog Amsterdam Noord
Psycholoog in Noord Snel op afspraak Relatietherapie Geen verwijsbrief nodig! Chicco Hetta Roze
Gratis 1e Stap Naar Je Herstel!

Home » Georgia Rose Nirvane Blauw
» # Oefeningen Onderrug: Openen van je bekken

# Oefeningen Onderrug: Openen van je bekken

Latest Blogposts

8 juli 2014
MAXCo DUO Jumpsuit
Marks Spencer London PETITE Trenchcoat
La maison de lespadrille Sabline Rayure H Blauw

Door lage rugpijn kan de beweeglijkheid van je bekken en heupen beïnvloed worden.Waarbij stijve heupen zowel een oorzaak als gevolg van lage rugpijn kan zijn! Kan je bijvoorbeeld niet ontspannen in kleermakerszit komen dan zijn oefeningen voor het rekken van je bilspier zeker zinvol.

Functie beweeglijkheid van je bekken en heupen

De heupen een belangrijke functie in het bieden van stabiliteit aan het bovenlichaam maar ook voor het zorgen van beweeglijkheid. De beweeglijkheid wordt echter vaak opgeofferd aan het bieden van stabiliteit. Terwijl een verminderde beweeglijkheid kan zorgen voor het ontstaan van lage rugpijn.

De beweeglijkheid is echter essentieel voor de gezondheid van je heupen omdat het niet alleen zorg voor een groter bewegingsvrijheid en souplesse. Ook de bloedtoevoer naar de wervelkolom en heup zelf verbeterd erdoor en daarbij je herstellend vermogen bij spanning of stress.

Natuurlijke balans vanuit het bekken

Het bekken is vaak een opslagruimte voor je lichaam. Het huisvest een groot deel van je spanningen en stress en door ontspanning van je bilspieren gaat je lichaam moeiteloos over tot een meer natuurlijke houding.

Vanuit de (Power)Yoga worden heupoefeningen ook wel gezien als de ‘moeder van de mobiliteit’ . Dat is niet zo gek aangezien mobiliteit of wel beweeglijkheid van je heupen voor een groot deel invloed heeft op onder andere je lage rug.

Heup beweeglijkheid en lage rugpijn

Om een gezond heup gewricht te behouden is het noodzakelijk dat het wordt geoefend in zijn volledige bewegingsbereik . Wandelen is bijvoorbeeld een prima optie voor het verbeteren van de doorbloeding, maar heeft een beperkt bewegingsbereik. Zeker wanneer je veel zit op een dag neemt je beweeglijkheid van je heupen snel af.

Wanneer je heupen minder beweeglijk worden moet het lichaam automatisch gaan compenseren om gevraagde prestaties te leveren. Het meest getroffen gebied is daarbij in eerste instantie de lage rug, omdat het moet voldoen aan de vraag die de heupen niet kunnen beantwoorden.

Oefeningen onderrug en het openen van het bekken

Houdingen en oefeningen voor het openen van het bekken roepen meer weerstand op dan andere oefeningen of houdingen. Je zal direct geconfronteerd worden met pijn, maar als je die doorstaat en er niet tegen knokt, verdwijnt hij.

Als je gewoon ontspannen door blijft ademen zal je door de pijn heen kunnen en bereik je nieuwe grenzen voor je beweeglijkheid. Ik laat je drie veelvoorkomende onderrug oefeningen zien voor het openen van je bekken.

De halve duif ontspant de piriformis spier, die vaak verstijft is bij bijvoorbeeld atleten en hardlopers. Ook als je veel zit voor je werk, helpt deze oefening om de piriformis spier niet te stijf en pijnlijk te laten worden. Maar vooral bij Ischias klachten op basis van een Piriformis Syndroom is deze oefening zeer geschikt.

Als deze oefening te moeilijk voor je is kan je het op een andere manier proberen. Ga op je rug liggen op de grond met je knieën gebogen. Leg je ene voet op je andere dij.

Leg beide handen in de knieholte op het been waar je andere voet op ligt. Breng vervolgens rustig het been wat je vast hebt naar je toe waarbij je hoofd en nek ontspannen blijft liggen. Leg zo nodig een kleine handdoek of kussen onder je hoofd om niet in je nek te hangen.

De kikker bereikt spieren en weefsel diep in je bekken en schaamstreek . Je beweegt je heupen ook wel naar binnen toe waardoor niet alleen de heupen maar ook het bekken wordt opgerekt. Het is een goede oefening bij chronische lage rugpijn om de beweeglijkheid in het bekken en de rug te verbeteren.

Let op dat je niet door je onderrug zakt. Trekt goed je buikspieren aan door je navel in te trekken. Is de oefeningen erg moeilijk, breng dan wat extra steun aan onder je knieën.

Belangrijke aandachtspunten bij onderrug oefeningen

Als je begint met de onderrug oefeningen begin dan alsjeblieft rustig aan en bouw ze geleidelijk uit. Wanneer je in staat bent rustig en diep door kan blijven ademen is een goed teken dat je beweging nog onder controle hebt. Oefen deze bewegingen kort en vaak voor een maximaal resultaat.

Wanneer je ontspannen in kleermakerszit kan zitten kan je ervan spreken dat je (dwarse) bilspieren voldoende beweeglijkheid hebben volgens de algemene norm. Het is echter aan te bevelen om regelmatig in kleermakerszit te ontspannen om de beweeglijkheid van je heupen op peil te houden.

De Halve Duif

Bouwhout termen

Met SLS geschaafd vuren houten balken worden geschaafde balken genoemd met afgeronde hoeken. SLS wordt ook wel CLS genoemd, dit is meer een term uit Canada, SLS is een Zweeds term. Andere afkortingen die u tegenkomt in de categorie bouwhout zijn GG, dit staat voor Geschaafd en Geploegd. Met geploegd wordt gewoon een tong en groef bedoeld. Dit wordt ook wel aangeduid als TG.

Bij Gadero vindt u ook steeds meer houtplaten. Van goedkope OSB platen tot fraaie underlayment plaatmateriaal voor onder het dak van uw overkapping. Voor meubelmakers bieden we MDF platen met wit gegronde laag of lakdraagfolie. Tevens bieden we hoogwaardig multiplex met grondverf laag voor uw interieur en exterieur.

Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

U bezoekt onze website vanuit Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te gaan op onze TUK Pointed Lo Buccle Zwart
.

Naar Gadero.nl

Wij zijn beoordeeld met

uit 3791+ reviews!

Al uw hout snel thuis met houthandel Gadero. Wij leveren het grootste assortiment tuinhout, houten meubelen en vloeren zorgvuldig en gemiddeld binnen 4 werkdagen bij u thuis in Nederland en België.

Verantwoord tuinhout
Klantbeoordelingen
3791+ reviews
Menbur Gela Grijs
Nike Nike Aptare Essential Zwart
Service
Handig
Social media
Arjen Manager klantenteam
Daniël Manager Service afdeling Ontmoet
Erwin Klantenteam
Gerjan Brandmanager sierbestrating
Henk Jan Eigenaar
Mahmoud Orderpicker
Margot Online marketeer
Sanne Klantenteam
Tom Hoofd montage
Wim Operational manager
Yvette Service afdeling
Annica HR-manager
Jason Orderpicker
Jurrien Orderpicker
Niels Stagiair
Joel Orderpicker
Albert Orderpicker
Hanneke Contentbeheerder
Bert Klantenteam
Anthony Klantenteam
heeft sinds 2005:
0 producten pagina's
0 klanten blij gemaakt
0 vragen beantwoord
Copyright © 2018 Gadero

BEAM is...

... enthousiast over Jezus. We willen zijn voorbeeld volgen en met elkaar zijn liefde en positiviteit uitstralen naar iedereen om ons heen. Onze naam is geïnspireerd op de Bergrede waar Jezus zegt: laat je licht schijnen, wees een lichtstraal (= BEAM). BEAM is het jongerenmerk van de EO.

Abonneer je op de enige echte BEAM nieuwsbrief!